Ons verhaal
Al sinds 1564 is de boerderij aan het Zandeind in Riel in bezit van de familie Huijbregts. Jos komt uit een echt boerenfamilie en wist zelf dan ook al heel vroeg dat ook hij boer wilde worden, maar wel op zijn eigen manier. Hij had een duidelijke visie over hoe hij met dieren om moest gaan en had dierenwelzijn hoog in het vaandel. Op deze pagina ontdek je meer over onze geschiedenis en de runderrassen.

De geschiedenis van de boerderijwinkel
Al sinds 1564 is er op het land van Van 't Zandeind in Riel geboerd, maar de verkoop van vlees begon vanaf omstreeks jaren '80. Uiteindelijk groeide dit uit tot een heuse boerderijwinkel op het erf.

Jaren '50
De boerderij was ooit een gemengd bedrijf, met koeien, varkens, kippen en akkerbouw.
Jaren 70'
Boer Jos besloot verder te gaan met melkvee, later kwam daar vleesvee als hobby bij.


Jaren '90
Vlees van de eigen vleeskoeien werd verdeeld en aan huis verkocht aan vrienden en familie in pakketten van 25 kilo.
Jaren '00
Gestopt met melkvee en verder gegaan met vleesvee en natuurbeheer. Ook werd gestart met de eerste verkoop van vlees aan het grote publiek in kleinere porties.
.avif)

Jaren '20
Vanuit onze boerderijwinkel op het erf wordt een uitgebreid assortiment rundvlees verkocht van 3 rassen.
.avif)
Onze runderrassen
Lakenvelder (100% grasgevoerd)
Een zeldzaam, sierlijk en oer-Hollands runderras dat van origine echte kasteeldieren zijn. Ze zijn honderden jaren niet doorgefokt en kunnen daarom enorm goed van gras groeien. Onze Lakenvelders grazen op een duurzaam en ecologisch beheerd Landgoed, Landgoed de Hoevens. Ze zijn dan ook ruim 9 maanden per jaar buiten.
Hereford (100% grasgevoerd)
Een engels runderras dat je in Nederland weinig ziet. Het is, samen met black angus, een van de meest gebruikte vleesveerassen. Ze hebben een dikkere spierlaag en het vlees is daarom wat vetter en van nature wat smaakvoller. Ze blijven het gehele jaar door buiten en groeien bij ons, samen met hun kalfjes, in alle rust op.
Belgisch Witblauw
Dit ras, waar we wereldwijd bekend mee zijn, hebben we al 40 jaar op de boerderij. Ze geven vlees dat goed past in ieder dieet; het is namelijk hoog in eiwit en zeer laag in vet en cholesterol. Ze worden in de laatste fase met granen gevoerd en zijn daarom niet 100% grasgevoerd. Waarom? Dat leggen we je graag uit in de winkel!
Vlees van Boer Jos, dat proef je.
Trakteer jezelf op ons ongekend smakelijke én voedzame vlees.
